23 december: Kerstritten (in het donker) bij de Maasoever Spoorweg

BARENDRECHT – Zaterdag 21 december worden bij de Maasoever Spoorweg weer de jaarlijkse kerstritten gereden. Een evenement waarmee op een feestelijke manier het jaar wordt afgesloten bij de Maasoever Spoorweg. Tijdens de kerstritten (21 dec) rijdt de trein van 13:00 uur tot 20:00 uur (dus in het donker!). Meerijden kan voor €1,00 per rit.

Wij zorgen dat het station en depot geheel verlicht en in kerstsfeer gehuld zullen zijn. Het Speeltuintjetaria zal geopend zijn tijdens de kerstritten voor warme chocolademelk en heerlijke erwtensoep! Ook staan er verschillende vuurkorven om van tijd tot tijd bij op te warmen“, aldus de organisatie.

Kerstritten

De kersttijd is van oudsher een tijd van sfeer en gezelligheid. In 2007 werden er voor de eerste keer kerstritten gereden bij de Maasoever Spoorweg langs de Oude Maas. De lage temperaturen en vroege duisternis maken een ritje tot een hele andere beleving dan de ‘s-zomers. Sinds 2009 is besloten om het succes van gezelligheid in kerstsferen jaarlijks te laten terugkeren. Op deze manier kan het jaar op een feestelijke manier afgesloten worden, door wat bij te praten over de hobby.

Tijdens de kerstritten kunnen er diverse rondes over de spoorbaan gereden worden. Daarnaast is er een mogelijkheid om op de foto te gaan met de kerstman. Er wordt gereden tot 20:00 uur, dus ‘s avonds zijn er ook ritjes in het donker, langs vuurkorven en verlichte stations.

« | »