17 januari: Cultureel Café in Het Kruispunt over cultuureducatie

BARENDRECHT – Op donderdag 27 juni 2019 organiseert de Culturele Alliantie Barendrecht tussen 19:30 en 23:00 uur een Cultureel Café in theater het Kruispunt met als thema Onderwijs en Cultuur. Tijdens het gratis toegankelijke Culturele Café wordt een inkijkje gegeven inzet gevarieerde culturele potentieel dat Barendrecht te bieden heeft.

U kunt zich aanmelden via cab.barendrecht@gmail.com de eerste 50 aanmeldingen ontvangen tevens 2 gratis consumpties.

Cultureel Café

Wethouder Tanja de Jonge zal het Cultureel Café openen, en vertelt hoe de gemeente Barendrecht Cultuur stimuleert en welke rol het onderwijs daarbij zou kunnen spelen.

Iven Maryoush docente beeldende kunst aan de Focus Beroeps Academie vertelt ons wat de toegevoegde waarde van cultuur in het onderwijs is.

Vele Barendrechtse gasten welke direct en indirect met cultuur onderwijs te maken hebben zullen de avond opluisteren met film, zang, toneel en kunstobjecten. Hierbij hebben we plaats ingeruimd voor jong aanstormend talent alsook ervaring.

Zo treedt de Barendrechtse Evi Flooren op, de winnares van Talent Stage gehouden in BLOK0180 in Barendrecht, en ook het andere jeugdig aanstormend talent Nina Ruder met een bijzondere kleinkunst act.

Ook ontbreekt de Shinaaz Pitai niet met haar eigen versie van bekende hits.

Het Kruispunt bestaat 25 jaar daarom komt Bart van Dorp namens het Kruispunt vertellen welke bijzondere programmering we kunnen verwachten in Theater het Kruispunt.

Sasia Deck van geboorte Poolse, maar inmiddels bekende Barendrechtse, laat zien hoe zij haar weg vond in de Nederlandse Cultuur en daar een geweldige bijdrage aan leverde. Zij geeft daarbij ook nog taalles aan Poolse Nederlanders.

Henriette Sillem is een multi-talent dat diverse vormen van cultuur etaleert.Zij laat wat van haar eigen werk zien en zingt erbij als bonus.

En tot slot laten de Barendrechtse Filmmakers Yvonne van der Haven en Danny Bliek zien hoever ze zijn met hun derde film over het geheim van Sofia. De eerste films werden in het theater vertoond en zijn inmiddels op youtube te vinden. Bijzonder is dat zij met crowdfunding hun films konden financieren.

De avond wordt besloten met een afterparty waarbij de Barendrechtse / Rotterdamse rockband Bridge Of Rock de muzikale omlijsting verzorgt met een muzikale reis door de tijd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »