Hulpverleners zwemmen de klok rond: ruim €6.000 opgehaald voor Roparun

BARENDRECHT – In de nacht van 19 op 20 januari vindt de zwemestafette ‘Hulpverleners te water‘ weer plaats in het Inge de Bruijn zwembad. Tijdens de 12 uur durende zwemestafette halen de teams geld op voor de Roparun. Op zaterdagavond 19 januari zal burgemeester Van Belzen samen met Inge de Bruijn de starthandeling verrichten.

De zwemestafette wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door drie Roparunteams: 046 Safety4Units, 1-1-2 Brandweer Rotterdam-Rijnmond en 115 Ambulanceteam.

Zwemmarahton

Teams van acht zwemmers zorgen ervoor dat er gedurende 12 uur steeds één zwemmer actief is. De teams bestaan uit mensen die actief zijn in de hulpverleningswereld, waaronder politie, brandweer, ambulance en andere hulpverleningsdiensten.  De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Roparun.

Bezoekers zijn welkom op de tribune op de deelnemers te komen aanmoedigen tussen het startschot om 19:00 uur en de ‘finish’ om 7:00 uur de volgende ochtend. Dan zal Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, ook de prijzen uitreiken aan de teams die de meeste baantjes hebben gezwommen en het team met de hoogste sponsoropbrengst.

Vorig jaar werd er bijna €9.000 opgehaald met de zwemestafette in het Inge de Bruijn Zwembad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »