3 nov: Fietsverlichtingscontrole en reparatie op de Middenbaan

BARENDRECHT – Vrijwilligers van de Fietsersbond en Buurtpreventie Barendrecht staan zaterdag bij de Middenbaan om fietsers te helpen. De tent staat tussen 11:00 en 16:00 uur ter hoogte van de helling naast de winkel ‘Kruidvat’.

De Fietsersbond repareert defecte fietsverlichting en vrijwilligers van buurtpreventie geven voorlichting over fietssloten. Ze waarschuwen daarbij bezoekers van het winkelcentrum die gaan winkelen maar hun fiets niet goed op slot hebben gezet.

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Daarom organiseert de bond deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »