Diacodoe op 3 november: Jongeren zetten zich in voor iemand die die hulp goed kan gebruiken

BARENDRECHT – Op 3 november organiseren de gezamenlijke Barendrechtse kerken een bijzonder evenement. In samenwerking met Stichting Present Barendrecht gaan jongeren vanuit alle kerken aan de slag tijdens de 2e Diacodoe. Groepen jongeren van 12-24 jaar zetten zich praktisch in voor iemand die die hulp goed kan gebruiken.

Natuurlijk hoef je niet bij een kerk te zijn aangesloten om mee te doen op deze dag. Ben je tussen de 12-24 jaar en heb je zin om mee te doen op zaterdag 3 november? Meld je dan uiterlijk 15 oktober aan bij Present via info@presentbarendrecht.nl of stuur een app naar 06-11333830.

Projecten

Er staan tuin- en klusprojecten op de rol (mouwen opstropen en gaan!) maar er worden bijvoorbeeld ook uitjes georganiseerd met ouderen. En als jongeren zelf ideeën hebben over wat zij willen doen, doet Present er alles aan om dat mogelijk te maken.

Vorig jaar gingen zo’n 35 jongeren in diverse projecten aan de slag en op pad. Zij vertelden na afloop dat zij een voldoening gevende dag hadden gehad. De organisatie hoopt dat er dit jaar nog meer jongeren aan zullen sluiten. De groepsgewijze aanpak en inzet van Present zorgt ervoor dat de activiteiten niet alleen fijn en nuttig zijn voor de mensen die hulp ontvangen. Ook voor de deelnemende jonge vrijwilligers is het gezellig en er is voldoende ruimte om elkaar eens op een andere manier te leren kennen.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen



« | »