22 juni: Midzomernachtwandeling in Barendrecht: "Een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt!"

BARENDRECHT – Natuurvereniging IJsselmonde organiseert een aantal bijzondere wandelingen in de late avond.  Op zoek naar een onvergetelijke ervaring? Dan is de Midzomernachtloop, echt wat voor jou!

Een bijzondere nachtwandeling door de natuur op de langste dag van het jaar. Een tocht waarbij uilen naar elkaar roepen en vleermuizen door de lucht scheren. Een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt!

Update #2: De wandelingen van 22 en 23 juni zitten inmiddels helemaal vol. Ivm de grote belangstelling heeft de organisatie besloten nog één extra wandeling toe te voegen: Je kunt je vanaf nu alleen nog aanmelden voor zaterdag 30 juni.

Update: I.v.m. de vele aanmeldingen die de organisatie heeft ontvangen is er besloten om op 23 juni een extra wandeling te organiseren. Hiervoor kunt u zich inmiddels aanmelden, de wandeling op 22 juni is al vol.

Natuur

Omdat je veel minder ziet, hoor je meer. Je zintuigen werken op volle toeren om het ontbreken van daglicht te compenseren. In de nacht laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Zelfs een vertrouwd bos verandert in een andere wereld. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig. De nacht is magisch. Beleef dat met ons mee.

Praktische info

  • Start Eindpunt tramlijn 25, bij keerlus aan Portlandse Baan te Barendrecht om 21:30 uur
  • Aanmelden via: mrjschepers@hotmail.com of 06-10701391.
  • Afstand 8 km Maximaal 20 deelnemers
  • Minimumleeftijd 15 jaar
  • Deelnemers krijgen na afloop een boekje over de ‘maanillusie’

Midzomernacht

De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende op 21 juni. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam.

Een week later is het volle maan. Mogelijk kunnen wandelaars op deze avond al te maken krijgen met de zgn. maanillusie. Een merkwaardig verschijnsel berustend, geloof het of niet, op gezichtsbedrog. Althans uw hersenen laten u wat anders ‘beleven’ dan wat u werkelijk ziet. U gelooft vast ook niet dat de maan echt altijd even groot is. Na afloop krijgt elke deelnemer een boekje over deze maanillusie, waarin de wetenschappelijke onderbouwing van dit fenomeen staat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »