Varen voor Zeldzaam Zieke Kinderen: Supersnelle RIB boten varen over de Oude Maas

BARENDRECHT – Volgende week zal de 3e editie van de Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) RIB Rally plaatsvinden in Barendrecht. Deze vindt plaats in het Vaderdag weekend op zaterdag 16 juni. Vaders zijn deze dag met hun zieke zoon of dochter met een zeldzame ziekte te gast in de haven van Barendrecht voor een bijzonder dagje uit.

De gasten worden uitgenodigd om een rit in een van de 7 supersnelle RIB boten, die snelheden van boven de 100 km/h kunnen behalen, te maken. Door de hoge snelheid zullen ze een spectaculaire tocht beleven en kunnen ze optimaal genieten en zich voor heel eventjes niet ziek voelen. ZZF: “Een glimlach, die willen we zien deze dag!” Bezoekers zijn tussen 10:00 en 14:00 uur welkom in de Marinahaven om de supersnelle boten vanaf de kant van de Oude Maas te bekijken (toegang via Recreatiepark Oude Maas).

Zeldzame ziekte

Sara uit Dordrecht,  die zelf lijdt aan een zeldzame ziektespierdystrofie  MDC1a, mocht 9 maart aanwezig zijn tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2018. Zij werd door Herman den Blijker als V.I.P ontvangen op de stand van Suzuki. Hier werd de nieuwe boot van Herman onthuld met de meest recente DF350A-motoren. De samenwerking tussen John Biesheuvel Watersport, Berkman Energie Services en Herman den Blijker heeft er toe geleid dat ook deze nieuwste boot ter beschikking wordt gesteld voor de 3e editie van de Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) RIB Rally.

Herman: “De vorige edities van de ZZF RIB Rally met de kinderen waren een enorm succes, aan die glimlachjes werk ik met de partners van de RIB rally graag mee!

Spectaculaire tocht

Het hoofddoel van de ZZF Rib Rally is zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen in het Vaderdag weekend. Door de hoge snelheid zullen ze een spectaculaire tocht beleven en kunnen ze zich eventjes niet ziek voelen. De problematiek die schuilgaat achter zowel patiëntjes als volwassen patiënten en hun familie is veelal onbekend. Bijvoorbeeld is de diagnosetijd vaak bijzonder lang, gemiddeld 24 maanden! En dan komt vaak de mededeling dat ‘er niets aan te doen is’…

Over het Zeldzame Ziekten Fonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 mensen aan een zeldzame ziekte. 75% daarvan zijn kinderen. 30% van de kinderen met een zeldzame ziekte overlijdt vóór hun vijfde jaar.

Foto: Eerdere editie van de ZZF RIB Rally. Links bovenin: Herman den Blijker ontvangt Sara (2 jr) die lijdt aan een zeldzame ziekte als V.I.P. op de HISWA.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: Berkman Thankstations, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »