Zaterdag 17 maart: Harmonievereniging met festival “Muziek Centraal” in Het Kruispunt

BARENDRECHT – In Het Kruispunt klinkt zaterdag 17 maart de hele middag en avond muziek van Harmonievereniging Barendrecht. Alle groepen en orkesten van de vereniging treden op tijdens Muziek Centraal, het festival van de vereniging dat dit jaar in deze setting voor de 4e keer wordt gehouden.

De toegang tot alle optredens is gratis, dus iedereen kan vrijblijvend komen kijken. De optredens vinden plaats van 13.30 tot 22.30 uur. Maria Prooi, secretaris van de vereniging: “Opvallend is dit jaar dat er tot 16.00 uur optredens zijn waaraan kinderen of volwassenen uit het publiek, als ze dat willen, mee kunnen doen

Muziek Centraal

De dag vullende uitvoering is een jarenlange traditie bij de bijna honderdjarige vereniging. Het laatste decennia vindt deze plaats in Het Kruispunt. Op 17 maart zijn er optredens in de grote zaal en op het trappodium in de hal.

We organiseren deze dag om ons te presenteren aan de Barendrechters en aan elkaar”, vertelt Maria Prooi. De bijna 400 leden in de 20 afdelingen die elkaar normaal gesproken niet tegenkomen, kunnen hier naar elkaars optredens toe. Ook is een aantal gezamenlijke optredens op het programma gezet.

Optredens

Er is vanaf 15.00 uur in de grote zaal een optreden waarbij het JeugdOrkest samenwerkt met de JuniorSlagwerkgroep. En ook sluiten zich vioolleerlingen van Jacinta Floor bij het JeugdOrkest aan. Zo’n samenwerking is er later op de middag ook tussen het DagOrkest, BeginnersOrkest voor volwassenen en het AspirantenOrkest. Het middagprogramma wordt afgesloten met het MeezingKoor op het trappodium.

’s Avonds speelt het HarmonieOrkest en Jongerenorkest B’tween, het programma in de grote zaal wordt om 20.45 uur afgesloten met een show van Adrumaline. De slagwerkers spelen daarbij samen met de JuniorSlagwerkgroep van de vereniging.

Het allerlaatste optreden van de dag begint om 21.30 uur op het trappodium. Daar laat  BigBand Barendrecht een uur lang de hal van het theater swingen.

Samenwerking

Maria Prooi merkt bij alle orkesten van de vereniging dat iedereen weer zin heeft in Muziek Centraal. “We gaan er echt helemaal voor!” Bedrijven die deze dag willen steunen, kunnen contact opnemen met Maria Prooi:  secretaris@harmoniebarendrecht.nl

Zie ook: Muziek Centraal in Het Kruispunt, kinderen spelen voorstelling ‘De Vuilnisboot’Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »