17 januari: Cultureel Café in Het Kruispunt over cultuureducatie

BARENDRECHT – Woensdagavond 17 januari organiseert de Culturele Alliantie Barendrecht (CAB) weer een Cultureel Cafe in Het Kruispunt. Het thema van de avond is Cultuur en educatie.

Het café is gratis te bezoeken en begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 inloop. Een uitgelezen kans om kennis te maken met het diverse culturele aanbod in Barendrecht en te netwerken. Aanmelden kan op CAB.barendrecht@gmail.com

Cultuur

In een talkshow, gepresenteerd door Yvonne van der Haven en John Brosens zullen er diverse gasten in gesprek gaan over hun ervaringen met cultuureducatie als kind en als volwassene, buitenschools en binnenschools, en de samenwerkingen tussen verschillende cultuuraanbieders, instellingen en scholen.

De cultuurregisseur Marijke Markus en docent Sabrina Woudenberg van OBS De Zeppelin zullen vertellen over hun dromen en ambities, regisseur Armin Tashakoor zal vertellen van het project Blokpunt, een theaterproject voor jongeren in samenwerking met Theater het Kruispunt en Blok 0180. Cengiz Tutar geeft een minicollege met natuurlijk live muziek over het Turkse snaarinstrument de saz.

Projecten, presentaties en interviews

Ook projecten en presentaties van Kunst Creatief, Afrikaad, CultuurLocaal en de Filmacteerschool komen aan bod. Tussen de interviews door en tijdens de afterparty zijn er optredens van Van Bezemwijk en de Big Band Barendrecht.

Er wordt evenals tijdens het voorgaande jaar weer een filmregistratie gemaakt door Danny en Jimmy Bliek. De registratie van de vorige editie is te vinden op Facebook, evenals de laatste nieuwtjes over de gasten en het programma.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »