Dorpskerk, Barendrecht

BARENDRECHT – Veel Barendrechters kennen op zaterdagmorgen de weg naar de Snuffelmarkt. In de oude pastorie van de Dorpskerk zijn al meer dan 25 jaar boeken, serviesgoed, kleding en andere koopjes te vinden. Ook kunnen hier spullen worden ingeleverd. In de herfstvakantie houdt de Snuffelmarkt opruiming.

Wekelijks komen mensen bij de Snuffelmarkt langs om overtollige spullen te brengen. Daardoor is er een steeds wisselende collectie porselein, boeken, sieraden, tin, kleding en alle mogelijke andere artikelen. Alleen meubels ontbreken, want daar is geen plaats voor.

Halve prijzen

Op woensdag 18 oktober worden van 17.00 tot 19.00 uur spullen voor kinderen voor de halve prijs verkocht. Het gaat onder meer om speelgoed, boeken, dvd’s en cd’s. Vervolgens worden van 19.00 tot 21.00 uur boeken, dvd’s, cd’s en lp’s voor de halve prijs verkocht.

Op zaterdag 21 oktober houdt de Snuffelmarkt van 10.00 tot 12.00 uur het Halve Prijzen Festival. Alle artikelen worden dan voor de halve prijs verkocht. De kerktuin verkoopt die ochtend stekjes.

Opbrengst

De opbrengst van de Snuffelmarkt is bestemd voor het onderhoud van de Dorpskerk. De afgelopen 25 jaar is er voor dit doel al meer dan 300.000 euro bijeen gebracht.

Truus Dorsman is al vanaf het begin actief voor de Snuffelmarkt. “Dat doe ik met heel veel liefde en plezier”, zegt ze. Er zijn in die jaren heel wat spullen door haar handen gegaan. Gewoon serviesgoed of boeken, maar ook wel gouden sieraden. “Af en toe zit er zilver bij of een mooi schilderij.

Toen Truus Dorsman begon was dit de enige plaats waar elke week tweedehands koopjes te vinden waren. Tegenwoordig is er in Barendrecht meer concurrentie, maar nog steeds is het op zaterdagochtend lekker druk. Daaraan draagt ook de koffiehoek bij. Bij mooi weer kunnen bezoekers koffie drinken in de prachtige kerktuin.

De Snuffelmarkt is gevestigd in de oude pastorie van de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 in Barendrecht en is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

« | »