De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdagmiddag 10 juni organiseert CultuurLocaal van 14:30 tot 16:30 uur een meedoemiddag. Deze middag komt in plaats van de jaarlijkse open dag. En werkelijk iedereen kan deze keer meezingen en meespelen met het bekende en tijdloze “Do Re Mi” uit The Sound of Music.

In één middag repeteren én presenteren de docenten dit bekende liedje met zoveel mogelijk mensen waarbij ook vrienden, vriendinnen, ouders en grootouders mee kunnen doen.

Meespelen

Meespelen kan, zelfs als je nog nooit een instrument in handen hebt gehad. Docenten en gevorderde leerlingen van CultuurLocaal helpen de kinderen bij misschien wel hun eerste, ongetwijfeld mooie, tonen op een dwarsfluit, viool, klarinet, piano, gitaar. Noem maar op. Soms gaat het om een enkele noot, soms om het hele wijsje.

Daarnaast zijn er kinderen, maar ook volwassenen, die de speciaal gemaakte nieuwe tekst ‘Kies je eigen Instrument’ zullen gaan instuderen. En er zijn slagwerkinstrumentjes waarop je mee kunt doen. Met elkaar wil CultuurLocaal, als het lukt, het Grootste Meespeelkoor en -orkest van Barendrecht vormen! Een nieuwe en leuke manier om met allerlei instrumenten kennis te maken en tegelijkertijd mee te doen met dit bekende lied, waar jong en oud al sinds mensenheugenis plezier aan beleven.

Instrument

Neem allemaal wel zoveel mogelijk je eigen instrument mee. En als je meezingt dan doe je dat in het ééndagskoor onder leiding van zangdocente Monica Millar. Om half drie begint het oefenen in groepen in de lokalen van de Baerne en daarna met het hele koor en orkest sámen onder leiding van Wim Soeters in de BaerneZaal.

Aan het eind van de middag is er een korte presentatie. Kom dus allemaal op 10 juni naar de Baerne en neem een instrument, vrienden, familie en je eigen muzikaliteit mee. Voor inlichtingen en inschrijven kunt u contact opnemen met info@cultuurlocaal.nl. Meer informatie is te vinden op cultuurlocaal.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »