Roparun doorkomst in Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Op Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, staat Barendrecht voor de 10e keer in het teken van de doorkomst van de Roparun. Tussen 9.30 uur en 17.00 uur passeren 323 teams uit Hamburg en Parijs lopend en fietsend de gemeente.

Ze ontmoeten elkaar bij de Kilweg en vervolgen hun weg via de Barendrechtseweg, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk om uiteindelijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. De Doorkomst Barendrecht is ieder jaar weer een feestje!

Doorkomst Barendrecht

Neem plaats op de tribune op het Binnenhof of wandel langs de route door Barendrecht en geniet van de gezelligheid op straat. Op de kruising Kilweg/Barendrechtseweg, voor appartementencomplex ‘t Kofschip, bij de brandweerkazerne, op het gemeentehuisplein, voor Heuvelsteyn, op het Doormanplein en bij Hospice de Reiziger worden de Roparunners extra feestelijk onthaald.
Kinderactiviteiten en foodtrucks op Binnenhof

Enthousiaste bewoners zorgen langs de route voor steeds meer spontane activiteiten. Ook de organisatie van de Doorkomst probeert er ieder jaar een groter feest van te maken. Voor de lopers en de fietsers, maar ook voor alle supporters. Zo zijn op het gemeentehuisplein dit jaar nog meer kinderactiviteiten en zorgen diverse foodtrucks voor lekkere hapjes en drankjes.

Estafetteloop

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarmee geld opgehaald wordt voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Een Roparunteam bestaat gemiddeld uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moeten de teams ook geld ophalen voor het goede doel door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 25 edities van de Roparun is zo al meer dan 73 miljoen euro opgehaald. Het Barendrechtse Hospice de Reiziger ontving in 2016 € 310.000 voor de inrichting van de gastenkamers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »