Sinterklaas bij de opening van het Pietenhuis op de Middenbaan

BARENDRECHT –  De jonge leerlingen van CultuurLocaal geven op 30 november een Sinterklaas-uitvoering. Voor de kinderen die in oktober begonnen zijn in een klasje is dit het moment waar ze naartoe werken, zij verzorgen een mooie Sinterklaas-uitvoering.

De Sinterklaas-uitvoering is op 30 november om 18:45u in De BaerneZaal aan de Buitenlandse Baan 1. De toegang is gratis.

Sint Medley

De leerlingen die meedoen spelen een speciale Sint Medley die voor dit feest is gemaakt. De muziek is zo gemaakt, dat ook de jonge leerlingen mee kunnen spelen. Zo leren ze dat het leuk is om samen muziek te maken en hoe mooi het wordt als je allemaal samen je best doet.

Leerlingen

In oktober zijn verschillende muziekklassen van start gegaan. Dat zijn cursussen van 10 lessen op één instrument voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar en een zanglesgroep met kinderen van 8 tot 12 jaar. In deze klassen wordt nu de muziek voor de Sint-uitvoering ingestudeerd. Dat is een mooi doel om naartoe te werken.

Naast de klassen zullen ook andere jonge leerlingen samen spelen in een MeespeelOrkest. Dit MeespeelOrkest is een paar keer per jaar actief op evenementen in De Baerne. Leerlingen van CultuurLocaal kunnen er gratis in meespelen als extraatje buiten de muzieklessen om. Dit orkest zal met slechts één repetitie toch een mooie bijdrage aan het Sinterklaas-concert gaan leveren.

Extra leuk is dit jaar de deelname van de kinderen uit de improvisatietheaterklassen van Tante T. Zij zullen de muzikale nummers verbinden door verhalen te spelen rond het thema “Een zak vol verrassingen”. Zo laat CultuurLocaal de kinderen ervaren hoe verschillende kunstvormen een geheel kunnen vormen.

Foto: Archieffoto van Sinterklaas en Zwarte Pieten op de MiddenbaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »