Dorpskerk, Barendrecht

BARENDRECHT – In de Dorpskerk wordt dinsdag 1 november een zangmiddag gehouden waarbij Johannes de Heer en zijn liederen centraal staan. ‘Daar ruist langs de wolken.’ ‘Tel uw zegeningen.’ ‘Veilig in Jezus’ armen.’ ‘Als g’in nood gezeten.’ Wie kent deze beginregels van geestelijke liederen niet? Kent u ook het vervolg van deze liederen? En weet u waar ze vandaan komen?

Op dinsdagmiddag 1 november wordt er in de Dorpskerk een zangmiddag over de liederen van Johannes de Heer (1866-1961). Aan hem hebben we deze liederen te danken. En niet alleen deze vier. De jubileumeditie van de liedbundel die naar hem vernoemd is telt ruim duizend liederen! En daarvan zijn er velen nog altijd bekend en geliefd.

Zangmiddag

Tijdens de zangmiddag zullen we een aantal bekende liederen zingen. Maar dat niet alleen. De liederen zullen aan elkaar worden gepraat door ds. Jos de Heer uit Ouderkerk aan de Amstel, kleinzoon van Johannes. Wie kan er beter vertellen over deze liederen en over degene die ze schreef dan hij?

De zangmiddag begint om 14.30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de deur.  De zangmiddag wordt georganiseerd door de Hervormde Vrouwen Dienst en de werkgroep eredienst van de Dorpskerkgemeente. De Dorpskerk is te vinden aan de Dorpsstraat 148 in Barendrecht. Meer over de Dorpskerk op: dorpskerkbarendrecht.nl .Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »