Programma ZomerFeest Barendrecht 2016 (Foto: 2015)

BARENDRECHT – [Programma] Aanstaande zaterdag (25 juni) vindt het jaarlijkse ZomerFeest weer plaats. Het is de zevende editie van het feest, waarvoor jaarlijks duizenden mensen naar het centrum van Barendrecht komen. Er zijn de hele dag activiteiten en optredens op de Middenbaan, in de Dorpsstraat en op het Doormanplein.

Kinderen kunnen weer rekenen op allerlei activiteiten, zoals schminken. Hiervoor is een knipkaart te koop. Op het plein voor de Dorpskerk zijn de scouts van de groepen Brandaen en Beelaerts van Blokland actief. ‘s Middags is de Watertoren weer open voor bezoekers. Nieuw op het ZomerFeest is een demonstratie met roofvogels. Tussen de shows door zijn de dieren ook te bekijken.

Programma

Tijd Locatie Activiteit
10:00 – 17:00 Middenbaan Activiteiten op de Middenbaan: standwerkersconcours, muziek (Hidde & Johan, Jukebox en Harmonie de Rustende Moeders) en steltenact BLURB. (meer info)
11:00 – 17:00 Oude Dorpskern / Middenbaan Zomermarkt: Een gezellige markt met verrassende producten in de sfeervolle oude dorpskern van Barendrecht.
12:00 – 12:30 Doormanplein Opening door Burgemeester van Belzen, gevolgd door een optreden van de dansers van Funky Feet.
12:00 – 17:00 Oude Dorpskern Kinderactiviteiten (meer info): , oa knutselen, bootschommel (gebouwd door de scouting), M&M Schmink, op de foto met Yojo (mascotte KIBEO).
12:00 – 17:00 D’Ouwe School Tentoonstelling over Barbie
12:55 Doormanplein MeezingKoor Harmonievereniging
13:25 – 14:00 Grasveld Dorpskerk Vogelshow: Geniet van onder meer de geruisloze vlucht van uilen, de snelle vlucht van een valk en de behoedzame glijvlucht van de buizerd.
13:30 Oude Dorpskern Ukuladies
13:55 – 14:45 Doormanplein Sébastienne: Dynamische pop/rock-nummers
14:45 – 15:35 Doormanplein Fusion Acoustic Band: Fusion belooft een spetterend optreden voor popliefhebbers en gaat ongetwijfeld voor verrassingen zorgen
15:35 – 16:25 Doormanplein Glenda Peters: Samen met goede vriend Henk Elderson op gitaar betreedt Glenda  het Bakkerij Pot Podium en spelen ze eigen muziek en een aantal covers
16:25 Doormanplein Early Roosters: Stevige blues, soul, jazz en een scheutje rock.
16:55 Grasveld Dorpskerk Vogelshow: Geniet van onder meer de geruisloze vlucht van uilen, de snelle vlucht van een valk en de behoedzame glijvlucht van de buizerd.
17:25 Doormanplein HarmonieOrkest met Blokfluit Leerlingen – JeugdOrkest
18:45 – 19:15 Doormanplein Angèle: Normaal bouwt Angèle aan het podium, nu laat ze zien dat ze ook prima thuis is op het podium.
19:15 Doormanplein Kids-Bizz & Harmonice
20:30 – 22:00 Doormanplein Afsluiting: Guus Bok LiveBand (meer info)

 Programma onder voorbehoud

Kinderactiviteiten

In de Ontmoeting zit het team Kinderactiviteiten in de middag klaar om met uw kroost te knutselen of te kleuren. Dit jaar maken de kinderen onder begeleiding bloemen, een schaapje of een prachtige zwaan. Er kan ook gekozen worden voor een (zonne-)bril. Voor de lekkere trek  bakken de jonge lekkerbekken hun eigen minipizza in de speciale pizzaovens.

Op het plein gaat in de vroege ochtend gepionierd worden door de twee Barendrechtse Scoutinggroepen: Scoutinggroep Jhr. Beelaerts van Blokland en Zeeverkennersgroep Brandaen. Pionieren is het bouwen met behulp van palen en touw. Ze vervaardigen een grote stevige familieschommel, waar het publiek in ruil voor wat knipjes uit de kaart in mag wiegen.

Activiteiten op de Middenbaan

Op de Middenbaan zijn van 10.00 tot 17.00 uur activiteiten, met muziek, straattheater en een standwerkersconcours.

Naast de kramen van winkeliers presenteren zich hier 15 standwerkers. Het standwerkersconcours is een voorronde van het Nederlands Kampioenschap. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot groenten snij attributen er wordt van alles gedemonstreerd. De beste standwerker plaatst zich voor het kampioenschap dat altijd in september wordt gehouden.

Dit jaar is er ook weer veel muziek (Hidde&Johan, een mobiele jukebox en Harmonie De Rustende Moeders). Kinderen kunnen binnen het knutselterras volop hun creativiteit tonen.

Evenals de voorgaande jaren is er weer een indrukwekkende steltenact. Deze keer is dat Blurb. Blurb is een reusachtig, maar vriendelijk, ja, wat eigenlijk? Een moerasgedrocht, gorgelbeest, een spin? Laat uw fantasie de vrije loop! Hij is bereid u een vriendelijke poot te geven of een ‘ferme’ schouderklop. Kan inmiddels knipogen, beheerst de telgang en de polka en zet er soms flink de pas in.

Afsluiting

Het ZomerFeest wordt dit jaar afgesloten met een optreden van Guus Bok en zijn band. Zij spelen van 20.30 tot 22.00 uur op het grote podium op het Doormanplein.

Guus Bok staat bekend om zijn energieke podiumbeleving en zijn enthousiaste interactie met het publiek. Samen met tekstschrijver Rico Hop schrijft hij aanstekelijke – en soms ook ontroerende – Nederlandstalige popmuziek.

Sinds begin dit jaar is de Guus Bok Liveband de vaste huisband van het televisieprogramma ‘De Eretribune’ van Fox Sports. Vorig jaar zette hij het Doormanplein in Barendrecht al eens op zijn kop tijdens Koningsdag. Op 25 juni gaat hij dit nog eens in het kwadraat over doen: zijn zevenkoppige band sluit de ZomerFeest af met een knallende show. Een ding is zeker: stil staan is uitgesloten!

Kerktuin

Tussen D’Ouwe School en de Oude Pastorie is de ingang van de Kerktuin. De Kerktuin is voor publiek geopend van 10.00 – 16.00 uur.
Er is tijdens het ZomerFeest van alles te bewonderen en te doen; Er worden schilderijen getoond van Heleen Andeweg, een kunstenares uit Dordrecht. Dwarsfluitisten musiceren in de tuin van 14.00-14.30 uur en van 15.00-15.30 uur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »