Woensdag 18 mei: Officiële opening MFA Zichtwei

BARENDRECHT – Woensdag 18 mei is de officiële, feestelijke opening van de MFA Zichtwei (Haarspitwei 9). U bent hiervoor van harte uitgenodigd! Het programma start om 16.30 uur met inloop in het jongerencentrum BLOK0180. Om 17.05 verricht wethouder Van Noort de officiële opening en van 17.15 tot 18.30 uur is er een borrel en worden rondleidingen gegeven. Een band zorgt voor gezellige muziek.

Op 30 maart werd de MFA opgeleverd, ook dit was een feestelijk moment. Hierbij overhandigde wethouder Van Noort de sleutel aan Jacqueline Vonk van KijkopWelzijn, één van de gebruikers van de MFA. Leerlingen van CSG Calvijn en het Dalton Lyceum krijgen sindsdien al les in de nieuwe MFA. De noodlokalen waar de leerlingen van het Dalton Lyceum voorheen les kregen, worden binnenkort gesloopt.

Jongerencentrum

Onderdeel van de MFA is het jongerencentrum. Jongeren hebben meegedacht over de inrichting van het jongerencentrum en hebben zelf de naam gekozen.

Onderwijs en sport

Het grootste gedeelte van de MFA is bestemd voor onderwijshuisvesting. De MFA is overlooplocatie voor het Dalton Lyceum en CSG Calvijn. Ruimtegebrek op de hoofdlocaties van deze scholen wordt in de MFA opgevangen. De gymzaal wordt overdag gebruikt door leerlingen van de Campus Lagewei en kan in de avonduren gehuurd worden door verenigingen om activiteiten te organiseren.

Eigenheid en eenheid

Iedere gebruikersgroep heeft in het gebouw een eigen entree en eigen gedeelte, dat qua inrichting past bij het karakter van de gebruikersgroep. Hierdoor krijgt elk onderdeel de aandacht die het verdient, terwijl het gebouw door een consequent gebruik van materiaal en kleur wel eenheid uitstraalt. De materialen die gebruikt zijn, zijn robuust: beton, glas en zink.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »