Roparun doorkomst in Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Op maandag 16 mei 2016 vindt de Doorkomst van de 25e Roparun plaats. Tussen 9.30 uur en 17.00 uur lopen en fietsen alle Roparunners uit Hamburg én Parijs door Barendrecht. Het is tevens de laatste doorkomstgemeente voor de finish op de Coolsingel in Rotterdam. De teams uit Hamburg en Parijs, die op zaterdag 14 mei starten, ontmoeten elkaar bij de rotonde Kilweg/Leedeweg/3e Barendrechtseweg en vervolgen hun route door het centrum van Barendrecht.

De Roparunners verdienen een warm welkom, voordat ze aan hun laatste kilometers beginnen!

Jubileumeditie

De jubileumeditie van de Doorkomst op 2e Pinksterdag is een gezellig feest voor iedereen. Zowel voor de deelnemende teams als voor de supporters. Gedurende de dag vinden op de volgende locaties diverse activiteiten en muziekoptredens plaats:

  • Kruising Kilweg/Leedeweg/3e Barendrechtseweg: de routes uit Hamburg en Parijs komen bij elkaar
  • Voor het Kofschip aan de 2e Barendrechtseweg: buurtfeest met live optreden van de band Herrie aan de Maas. De 2e Barendrechtseweg kleurt oranje: De bewoners van de Barendrechtseweg zullen weer een feestelijke dag bezorgen voor de Roparunners. Iedereen is welkom om op het terras om naar de live muziek te komen luisteren. Ook kinderen kunnen zich weer perfect vermaken. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Roparun.
  • 2e Barendrechtseweg bij brandweerkazerne/De Baerne/Kalisvaart: optredens CultuurLocaal
  • Gemeentehuisplein Binnenhof: gedurende de dag live optreden van de band The Buzz afgewisseld met DJ Ohio, horecaplein, markt, grote tribune, kinderactiviteiten, groot scherm met live-beelden van de Roparun
  • Heuvelsteyn: diverse optredens Harmonievereniging Barendrecht
  • Doormanplein: horecaplein met doorlopend optreden van DJ Ricky Rebel
  • Hospice de Reiziger aan de Voordijk: muziek en informatiekraam

Barendrechtse teams

Dit jaar doen acht Barendrechtse teams mee: Ecoschilders.nu, 25 friends run for life (278), Taxi Bakker Runners (11), Team Melius (120), St. team Staay-Hispa Food group (132), Energieteam Barendrecht (160), Vrienden met Vrienden (243), LPMW-runners (305) en Team 315 (315).

Estafeteloop van 500 kilometer

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt ook uit het motto van de loop: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »