13 maart: Jeugdpopkoren festival in Theater het Kruispunt

BARENDRECHT – Na maanden van hard werken staan aanstaande zondag (13 maart) 10 zanggroepen uit heel Nederland op het podium van Theater het Kruispunt in Barendrecht. Iedere zanggroep, bestaande uit jongeren in de leeftijd van 7 tot 19 jaar, heeft tijdens dit festival 20 minuten podiumtijd om de jury te overtuigen. Uit Barendrecht doet de zanggroep Harmonice mee aan het jeugdpopkoren festival.

Zondag belooft een te gekke dag te worden voor zowel de deelnemers als het publiek. Op deze dag wordt in Barendrecht de eerste Zinge! Open (#ZOI16) gehouden. Voor dit allereerste jeugdpopkoren festival van Nederland zijn naast de 2 oudste groepen van jeugdpopkoor Zinge!, 8 zangroepen door middel van videofragmenten geselecteerd. Samen gaan zij de competitie aan.

Harmonice

Harmonice is ontstaan in de zangstudio van Monica Millar in Barendrecht. Het is een talentgroep in de leeftijd 15-17 jaar, woonachtig in de omgeving van Barendrecht. Een deel van deze talentvolle jonge vocalisten treedt al jaren samen live op in de regio onder de naam (no) Kids-Bizz. Hun nieuwe naam past beter bij hun leeftijd, uitstraling en de muziek die gemaakt wordt. Sinds januari 2016 bestaat de groep uit 7 jonge meiden. Naast professionele podia bezoekt Harmonice jaarlijks verschillende sociaal maatschappelijke optredens op uiteenlopende locaties.

Zinge!

De jury, bestaande uit Charly Luske, Esmée Denters en Hans Cassa, bepaalt welke groep zich, aan het einde van de dag, de beste mag noemen en wie er naar huis gaat met de bekers en waardecheques van 350, 250 of 150 euro aan workshops.

Daarnaast wordt de ZOI wisseltrofee uitgereikt. Deze is voor het opkomend talent; een groep die nog niet in de prijzen valt, maar wel de meeste potentie toont. Naast de winnaar van de ZOI16, is ook deze groep automatisch verzekerd van plaatsing in de eerstvolgende Zinge! Open.

De Zinge! Open 2016 duurt van 12.00 -17.30 uur en wordt georganiseerd door Jeugdkoorplan Nederland in samenwerking met stichting BALK in opdracht van jeugdpopkoor Zinge! Voor meer informatie over het festival of om kaarten te bestellen kijk op zingeopen.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »