De Baerne, Barendrecht

BARENDRECHT – Behalve instrumentale lessen zijn er bij CultuurLocaal ook kindercursussen zoals Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters of speciale klassen zoals de DwarsfluitKlas. Deze kortlopende cursussen starten in de eerste week van maart.

Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters

Docente Annemarie Rijkée heeft deze cursussen de afgelopen jaren in de Baerne gegeven. Zij start met een nieuwe cursus op zaterdagochtend 5 maart. Zingen en bewegen is essentieel voor het welzijn van het jonge kind. En ze vinden het heerlijk. Het draagt niet alleen bij aan de muzikale ontwikkeling maar ook aan de taal- en motorische ontwikkeling van het kind.

Muziek is contact maken, ontdekken en beleven. In deze cursussen  gaan kinderen samen met vader of moeder het plezier van muziek ontdekken met liedjes, spelletjes en bewegen op muziek. Annemarie is professioneel fluitiste en volgde een speciale Post Hbo opleiding Muziek met het jonge kind.

  • Muziek op Schoot, voor kinderen 1-2 jaar met ouder/verzorger. Tijdstip: 9.30 -10.15 u. in de Baerne
  • Muziek voor Peuters, voor kinderen 2-3 jaar met ouder/verzorger. Tijdstip: 10.15 – 11.00 u.
  • Prijs: 10 lessen voor € 65.

Nieuwe DwarsfluitKlas

In 15 lessen leert docente Hanneke Meijer jonge kinderen vanaf 7 jaar kennismaken met de dwarsfluit in Waterpoort of in de Baerne.

In de DwarsfluitKlas leer je goed ademhalen en blazen en je speelt meteen liedjes met CD. De CD krijg je ook mee naar huis zodat je thuis kunt oefenen. Voor € 20,00 kun je voor de duur van de cursus een dwarsfluit huren.

  • Prijs: € 112,50
  • Lestijd in overleg op dinsdag in Waterpoort of woensdag in de Baerne vanaf de eerste week in maart.
  • Vraag in de Baerne naar het inschrijfformulier of mail naar info [@] cultuurlocaal.nl

Presentatiedag CultuurLocaal

Wie wil kennismaken met docenten en leerlingen van CultuurLocaal kan naar de Baerne komen op zaterdag 12 maart van 11.00 tot 15.00 uur.

Met onder meer om 11.00 u. Op Een Klein Stationnetje. Een gratis concert met een verhaal voor kinderen 0-4 jaar verteld door Annemarie Rijkée en met muziek door docenten van CultuurLocaal. Verder zijn er BACHprojecten met een concert voor 4 piano’s en het Groot Meespeelorkest speelt Menuet in G ‘Efteling’.

Verder: muziekdocenten en leerlingen in de lokalen van de Baerne en met presentaties in de BaerneZaal. Kom en maak kennis met CultuurLocaal op 12 maart in de Baerne!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »