Sporthal Vitaal, Kruidentuin, Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf 2 februari wordt door Buurt Bestuurt in samenwerking met het Paramedisch Centrum Slikkerveer (PCS) een cursus valpreventie aangeboden. Het is gericht op het verbeteren van de kracht, stabiliteit en het persoonlijk begeleiden in groepsverband.

Het programma start op 2 februari om 14:30 uur en wordt gegeven in de gymzaal Vitaal (Kruidentuin 7). Er zal getraind worden met eigen ‘lichaamsgewicht’. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van fitnessapparaten. Deelname is gratis, aanmelden kan via telefoonnummer 06-11396891 of via mail: bb.barendrecht.bn [@] gmail.com

Alle leeftijden

Dit betekent dat de training in groepsverband zal worden gegeven met een maximum van 10 personen, maar dat wel elke deelnemer in de duur van de trainingen persoonlijke aandacht krijgt bij persoonlijk ervaren problemen. Daarnaast zullen tips gegeven worden waardoor het thuis wonen weer makkelijker en veiliger gaat. De training is voor iedereen die zich aangesproken voelt om sterker en stabieler in het leven te staan. Elke leeftijd is welkom. Daarnaast hebben wij weinig exclusiecriteria, mensen met beperkingen zijn ook welkom en zullen gerichte aandacht krijgen van onze zorg professionals.

Stabiliteit

De stabiliteitsoefeningen bestaan uit het verbeteren van balans en het beter samen laten werken van spiergroepen waardoor er een kleinere kans is op verstappen en struikelen. Ditzelfde geldt voor de krachtoefeningen. Hierdoor zullen de deelnemers na drie maanden ook letterlijk steviger in de schoenen staan. Er zullen daarnaast ook oefeningen meegegeven worden zodat er thuis ook getraind kan worden. Dit zijn eenvoudige oefeningen, welke gemakkelijk uit te voeren zijn tijdens activiteiten in het dagelijks leven.

Fysiotherapeuten

Het oefenprogramma wordt gegeven door gecertificeerde fysiotherapeuten die ook in het bezit zijn van een BHV diploma. De therapeuten die de cursus geven hebben speciale cursussen gevolgd met als onderwerp ouderen in combinatie met vallen.

Kantine

Na de training kan men nog gezellig wat drinken in de kantine van Vitaal welke speciaal open blijft voor de deelnemers van deze cursus. U bent van harte welkom. Vanaf half drie starten wij met de cursus. Vanaf half vier kunt u gebruik maken van de kantine in Vitaal.

Foto: Sporthal Vitaal aan de Kruidentuin in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »