Verenigingendag winkelcentrum Carnisse Veste 2015, Barendrecht

BARENDRECHT –  De gemeente organiseert in januari 2016 twee bijeenkomsten voor bewoners, ondernemers en andere geintereseerden om samen plannen te bedenken voor een bruisend centrum in Carnisselande. Het Middeldijkerplein, de Carnisse veste en het Havenhoofd moeten meer één geheel gaan vormen:”Carnisselande Centrum bestaat nu circa 10 jaar. De drie onderdelen in het centrum functioneren op dit moment meer naast elkaar dan samen. De pleinen en het winkelcentrum zijn niet zo levendig als ze in potentie zouden kunnen zijn. Dat is zonde, want een levendig en gezellig centrum draagt bij aan het woon- en werkplezier in Carnisselande.

Wethouder Dirk Vermaat: “Dat is waar het programma ‘Hart van Carnisselande’ om draait: het creëren van een gezellig en bruisend centrum in Carnisselande, bestaande uit het Middeldijkerplein, Carnisse Veste en het Havenhoofd. Dit doen wij niet alleen, maar samen met u!

Wat gaat de gemeente doen?

Programmamanager Anja van Mill van de gemeente Barendrecht: “Wij organiseren bijeenkomsten waarbij deelnemers in groepjes het gebied beoordelen en ideeën en oplossingen bedenken en bespreken, voor de lange en korte termijn. Betrokken partijen zoals bewoners, eigenaren, horeca-ondernemers, winkeliers en maatschappelijke organisaties worden persoonlijk uitgenodigd, maar alle geïnteresseerden zijn van harte welkom mee te denken!

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond 21 januari van 19.00 tot 22.00 uur in het restaurant van De Elf Ranken (Middeldijkerplein 28) en maandagochtend 25 januari van 9.00 tot 12.00 uur in restaurant Cookers (Van Beuningenhaven 1). U kunt zich per e-mail aanmelden bij de gemeente via a.v.mill [@] bar-organisatie.nl.

Oplossingen

In ruimtelijk opzicht zijn eenvoudige oplossingen mogelijk die het centrum levendiger maken, denk aan bankjes of een Jeu de Boulesbaan. Niet alleen in ruimtelijk opzicht maar ook op sociaal vlak valt nog veel winst te behalen. Als partijen samenwerken, kunnen bijvoorbeeld gezellige activiteiten op de pleinen worden georganiseerd, zoals een kindervrijmarkt of sporttoernooi.

Rol gemeente

Van Mill: “De rol van de gemeente is niet het bedenken van de oplossingen, maar het faciliteren van de bijeenkomsten en het coördineren van het proces. Zodat alle betrokken partijen sámen tot mooie oplossingen kunnen komen. Op 15 december heeft het college de startnotitie vastgesteld. De opbrengst uit de bijeenkomsten is input voor het opstellen van een programmaplan voor het gebied. Als bedachte oplossingen niet mogelijk zijn binnen de bestemmingsplannen, kijken wij hoe we hier een mouw aan kunnen passen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »