Honderden deelnemers voor Dogsurvival bij De Kleine Duiker in Barendrecht

BARENDRECHT – Op zaterdag 5 september wordt de 5de editie van de Dogsurvival Zuid-Holland gehouden. Dit voor de derde keer in samenwerking met De Kleine Duiker. Sinds vorig jaar is er behoorlijk veel veranderd aan het survival-terrein, toen werd er net begonnen met de aanleg van het recreatie en natuurgebied in de Zuidpolder.

Publiek is uiteraard van harte welkom om te komen kijken. Om 11:00 uur gaan de eerste 2 deelnemers van start met hun honden. De laatste deelnemers worden weer terug verwacht om 16:30 uur. Wilt u komen kijken?

Zie ook, foto’s en video: Honderden deelnemers voor Dogsurvival bij De Kleine Duiker (2014)

Internationaal evenement

Wat 5 jaar geleden met een klein aantal deelnemers is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement met honderden deelnemers. Dit jaar doen deelnemers uit vier landen mee: Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Er komen ook steeds meer aanmeldingen uit Barendrecht zelf binnen.

Dogsurvival

Naar verwachting zullen zaterdag 400 deelnemers met hun hond van start gaan bij De Kleine Duiker. Het parcours van 5 kilometer loopt dit jaar in een andere richting dan de vorige jaren. De deelnemers zullen nu vanaf de start richting het nieuwe aangelegde terrein achter De Kleine Duiker het parcours volgen. Onderweg zullen ze samen met hun hond 15 hindernissen nemen.

De gehele afstand zullen de deelnemers op eigen tempo met hun aangelijnde hond (hard)lopen. Publiek is van harte welkom om te komen kijken hoe de deelnemers met hun honden aan het klauteren, skiën, kruien, sjouwen enz. zijn. Bijna alles is van dichtbij goed te zien.

Gratis mini-survival

De leeftijd van deelnemers varieert van 6 jaar tot in de 70 jaar. Alle vrijwilligers gaan weer hun uiterste best doen om er een speciale dag van te maken. Voor de kinderen is er later in de middag traditiegetrouw de gratis minisurvival die ze samen met hun hond en een begeleider kunnen afleggen. Deze route is uiteraard korter maar bevat zeker ook weer uitdagende hindernissen. Inschrijven voor de gratis minisurvival kan nog via dogsurvival.nl.

Sponsors

Dankzij alle sponsors is het weer mogelijk om er wat speciaals van te maken voor de deelnemers en hun honden. Vooral door de sponsoring van aannemersbedrijf Kraaijeveld-Barendrecht en C. Rossen BV Plaatsnijbedrijf uit Heerjansdam kunnen we weer een aantal spectaculaire hindernissen neerzetten. Door dierenspeciaalzaak Wesdijk is voor alle deelnemers een verrassing beschikbaar gesteld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »