Politieauto

BARENDRECHT – Vorige week hebben er weer enkele woninginbraken plaatsgevonden in Barendrecht. De inbraken vonden plaats aan de Talmaweg, Marijkesingel, Ebbenhout en Vrijenburglaan.

Voorgaande weken was er nog wel eens sprake van een insluiping, maar afgelopen week waren het een viertal daadwerkelijke inbraken. Sloten werden verbroken en er werden gaatjes geboord om binnen te komen. Daarnaast werden er vorige week 4 fietsen gestolen: op het Middeldijkerplein, de Vrijenburglaan, het Havenhoofd en de Kwikstaart.

Talmaweg

Op dinsdag 14 juli is er tussen half twaalf ‘s nachts en negen uur de volgende ochtend ingebroken in een woning aan de Talmaweg. De deur van de berging aan de achterkant van het huis werd verbroken waardoor er toegang werd verschaft tot de tuin. Hierna werd de tuindeur van de woning verbroken. De benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Bij de inbraak zijn geld en andere waardevolle bezittingen meegenomen.

Marijkesingel

Vrijdag 17 juli werd er om 3:00 uur ‘s nachts ingebroken in een woning aan de Marijkesingel. Het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken waarna aan de achterzijde van de woning een ruitje van de deur werd ingegooid met een baksteen.

De bewoner werd wakker van het geluid. De daders hebben waarschijnlijk één stap in de woning gezet, er werden geen spullen gestolen. Een zoektocht naar de daders heeft niets opgeleverd.

Ebbenhout en Vrijenburglaan

Zowel aan de Ebbenhout als aan de Vrijenburglaan werd in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juli ingebroken in een woning. In beide gevallen werd er aan de achterzijde van de woning een gaatje geboord om de sloten van de deur te openen. Geld en andere waardevolle bezittingen werden gestolen bij de inbraken.

Rond half elf ‘s avonds werd er op die betreffende vrijdagavond melding gemaakt van ‘belletje lellen’ in de wijk Meerwede. Bij twee woningen, waar het licht al uit was, werd aangebeld waarna er vervolgens niemand voor de deur stond toen er open werd gedaan. Het zou een tactiek kunnen zijn geweest om te zien welke woningen op dat moment onbewoond zijn. Maak in geval van dergelijke verdachte situaties altijd melding bij de politie via 0900-884 of bij spoed/heterdaad 112.

« | »