Politie vist verdachte uit sloot na achtervolging 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – [Update] De politie heeft vanmiddag (Dinsdag 16 juni 2015) rond half vier na een korte achtervolging een verdachte aangehouden aan de 1e Barendrechtseweg. Een jongeman (23) reed met de politie achter zich aan vanuit Barendrecht over de 1e Barendrechtseweg richting Rotterdam.

Sloot

In de bocht bij het CBR Barendrecht verloor de verdachte de macht over het stuur waardoor zijn auto begon te slippen. De auto kwam op een naastgelegen fietspad tot stilstand waarna de inzittende er te voet vandoor ging. De politie is achter de man aangegaan en heeft hem even later uit een naastgelegen sloot kunnen vissen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Achtervolging

Waarom de politie de achtervolging is gestart is vooralsnog onbekend. Het voertuig is door een politie takelwagen afgevoerd.

Update

De politie heeft aangegeven dat de man (23 jaar) werd achtervolgd voor het rijden zonder rijbewijs en het overtreden van een contactverbod (al meerdere keren gepakt voor het rijden zonder rijbewijs). De achtervolging begon aan de Windsingel in Barendrecht. De man verliet na de achtervolging zijn auto en sprong in een sloot aan de Kooiwalweg. De politie trof een leeg voertuig aan, maar door aanwijzingen van omstanders was hij al snel omsingeld door agenten. Niemand raakte bij de achtervolging en aanhouding gewond.

 

« | »