Doorgebrande magnetron aan de Stellingmolen in Barendrecht

Vanmiddag om kwart voor 1 is een ambulance met spoed opgeroepen naar de stellingmolen. Vijf minuten later is ook de brandweer met spoed opgepiept voor een CO-meting. Kort na die melding is er nog een tweede ambulance opgeroepen.

Ter plaatse heeft de brandweer in het flatgebouw metingen verricht. Het bleek uiteindelijk niet te gaan om CO (koolstofmonoxide, een geur- en kleurloos gas dat giftig is), maar om een doorgebrande magnetron. Het is niet duidelijk of het om een technisch mankement gaat van de magnetron gaat of dat de inhoud was verbrand.

Ondanks dat het geen CO betrof zijn wel enkele bewoners behandeld/onderzocht door het ambulancepersoneel. De eerste twee ambulances zijn hier direct mee begonnen, maar later is nog een derde ambulance opgeroepen om te komen assisteren. De brandweer is na de metingen weer vertrokken en inzetbaar gegaan. De politie is ook met twee auto’s ter plaatse geweest om hulp te verlenen.




Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »