Automobilist merkt niet van aanrijding met fietser aan de Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Politie en ambulance werden vanochtend (Zondag 12 april 2015) om negen uur met spoed gealarmeerd voor een ongeval aan de Dierensteinweg. Een dame op haar fiets kwam op de kruising van de Dierensteinweg met de Donk in botsing met een auto.

Auto doorgereden

De vrouw raakte gewond bij de aanrijding en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is na het ongeval doorgereden, echter was op dat moment niet duidelijk of de automobilist wel iets heeft gemerkt van de aanrijding. De auto was doorgereden in de richting van station Barendrecht. De politie is vervolgens in de omgeving op zoek gegaan naar deze witte Opel Ampera.

Parkeerdek station

Op het parkeerdek van station Barendrecht werden twee auto’s van het gezochte model gevonden, waarbij één schade aan de voorzijde had. Het lijkt er echter op dat juist het andere aangetroffen voertuig bij de aanrijding was betrokken. Dit bleek na een controle door cameratoezicht en een ‘warmte onderzoek’ door de politie. Als de uitlaat en/of remschijven nog warm zijn is de auto recent nog gebruikt.

De politie heeft vervolgens contact opgenomen met de eigenaar van de auto en deze gaf aan niets te hebben gemerkt van het ongeval. De schade zal later worden afgehandeld.

Kruising

In het verleden hebben er vaker ongelukken plaatsgevonden op deze kruising: de stoplichten voor automobilisten en fietsers kunnen namelijk tegelijkertijd op groen staan. Automobilisten worden hier met een klein bordje onder het stoplicht voor gewaarschuwd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »