Trein (sprinter) op het NS station van Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft vanochtend (Donderdag 26 maart 2015) een aanhouding verricht op station Barendrecht in verband met de mishandeling van twee conductrices en enkele passagiers. Om kwart over 10 werd een ambulance met spoed opgeroepen naar het station. De verdachte heeft zich verzet tegen zijn aanhouding.

De verdachte is een 30 jarige man uit Zwijndrecht die werd aangesproken op zijn gedrag in de trein, hij had zijn voeten op een bank gelegd. De man ging meermaals volledig door het lint. Dit begon in de trein tussen station Dordrecht en Barendrecht.

Voeten op de bank

De man stapte vanochtend (Donderdag 26 maart 2015) in Zwijndrecht op de trein, ging zitten en legde zijn voeten op de bank voor hem. De conductrice sprak hem hierop aan, waarna de man volledig door het lint ging. Hij schreeuwde en sloeg de conductrice onder andere op haar hoofd. Gealarmeerd door het geschreeuw snelde een tweede conductrice toe. Ook zij kreeg klappen, evenals enkele reizigers die de conductrices te hulp schoten.

Agent hard in het gezicht geslagen

Op station Barendrecht stapte de man uit. Een treinreiziger had ondertussen de politie gebeld en volgde de man. Hij praatte de politie naar de juiste locatie. Toen agenten hem aanspraken, viel de Zwijndrechter ook de politie aan. Hij sloeg een agent hard in het gezicht. De man verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat de agenten uiteindelijk genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken. De verdachte werd hierna overgebracht naar politiebureau Zuidplein. Daar werd hij opnieuw agressief.

Hogere strafmaat

De man zit nu vast en zal later worden verhoord. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over zijn vervolging. Justitie geeft hoge prioriteit aan de vervolging van verdachten van agressie of geweld tegen werknemers met een publieke taak, zoals conductrices en agenten. Ook de strafmaat ligt in deze zaken hoger.

Volgens RTV Rijnmond heeft de man twee conductrices mishandeld en bij één van hen zou zelf een tand uit haar mond zijn geslagen.

« | »