Politieauto

Breda – Een oplettende getuige zag op donderdagmiddag een beeld, dat eerder gestolen werd in Zwijdrecht, liggen bij een metaalbedrijf op de Valveeken in Breda. Agenten troffen bij de sloperij nog een tweede beeld aan. Deze bleek gestolen te zijn in Barendrecht. De politie onderzoekt de zaak.

In de nacht van 9 op 10 februari stalen onbekenden in Zwijndrecht een beeld uit een park aan de Develweg. De gemeente deed aangifte van de diefstal. De oplettende getuige herkende het beeld van een foto uit een krant die aandacht aan de diefstal had besteed. Toen agenten een kijkje gingen nemen bleek dat het inderdaad om het gestolen beeld ging. Het beeld werd in enkele stukken aangetroffen. De gemeente gaat kijken of het beeld nog te herstellen is.

Tijdens het onderzoek bij het bedrijf vonden agenten een tweede beeld. Deze bleek uit een park aan de Windsingel in Barendrecht te zijn gestolen. De diefstal werd vanmorgen door de gemeente ontdekt. Inmiddels is ook van deze diefstal een aangifte opgenomen.

Bij het metaalbedrijf waren de beelden apart gehouden. Medewerkers van het bedrijf vertrouwden het niet, maar ze konden de herkomst van de beelden niet direct achterhalen. De politie ziet het bedrijf dan ook niet als verdachte in deze zaak. De beelden zijn in beslag genomen en de politie zet het onderzoek voort. Heeft u informatie die mogelijk hierbij kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Als u een tip liever anoniem doorgeeft kunt u contact opnemen met M. via 0800-7000.

Twitteraar @JanJippes plaatste gisteren (Woensdag 13 februari 2013) (13 jan.) al de volgende foto van het verdwenen kunstwerk op Twitter.

Update 19-02-2013 – Aanhoudingen verricht

Maandag 18 januari is een 18-jarige inwoner van Ridderkerk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van beelden uit Zwijndrecht en Barendrecht. Dinsdagochtend is een tweede verdachte, een 20-jarige man uit Ridderkerk aangehouden.

‘Meisje in de wind’

Het kunstwerk ‘Meisje in de wind’ (1973) gemaakt door kunstenaar Theo van der Nahmer.

Barendrecht kunstwerk meisje in de windBy Wikifrits (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
« | »