Politieauto

Barendrecht – Na een inbraak in een woning aan de Jan Gillis Oemvliet in Barendrecht heeft de politie na een achtervolging over de A15 en A16 is een 30-jarige Amsterdammer aangehouden.

Even na 20.00 uur kwam de 28-jarige bewoonster thuis en zag dat een deel van haar schutting plat lag. Dichterbij gekomen zag zij de tuindeur open staan en een man in haar woning. De bewoonster gilde waarop de man samen met zijn handlanger wegrenden en in een auto wegreden. De vrouw belde direct de politie en gaf een goed signalement door.

Daardoor hadden agenten snel een auto in het vizier waarvan aannemelijk was dat het de vluchtauto was. Na achtervolging over de A15 en A16 verloren agenten de auto even uit het zicht. Bij het Kralingse plein zagen zij de auto echter weer, met gedoofde lichten, rijden. Zij volgden de auto over de Rivium Boulevard toen op de Schaardijk een van de verdachten uit de auto sprong. Een agent sprong hem achterna, waarop de 30-jarige Amsterdammer kon worden aangehouden. De politie is een onderzoek gestart en sluit meer aanhoudingen niet uit.

« | »