Eis: 8 jaar cel voor dodelijk ongeval met vrachtauto op rotonde Bijdorpplein in Barendrecht

BARENDRECHT – De man die op 8 april 2011 zijn baas doodreed op de rotonde bij de Henry Dunantlaan heeft vandaag (Dinsdag 17 februari 2015) opnieuw een celstraf van 8 jaar opgelegd gekregen. De man ging na de eerdere uitspraak in beroep, maar de Hoge Raad heeft zijn beroep verworpen.

Ruzie met baas

De inmiddels veroordeelde man had een zakelijk conflict over een trekker met een 47-jarige man uit Barendrecht. Nadat hij het pand op bedrijventerrein Bijdorp had verlaten stapte hij in zijn cabine en wilde wegrijden. De Barendrechter wilde dit voorkomen en is met gestrekte armen tegen de voorkant van de vrachtwagen gaan staan.

Overreden

Op de rotonde van het Bijdorpplein naar de Henry Dunantlaan ging het helemaal mis. Terwijl de man wegreed met de vrachtwagen stond de Barendrechter nog voor de cabine. Na een aantal keer optrekken en stoppen kon de bestuurder de man voor zijn trekker niet meer zien. Na driekwart rotonde is hij doorgereden waarbij het slachtoffer over het wegdek werd meegesleurd.

Het Hof stelde vast dat de man al na één seconde is doorgereden na de fatale aanrijding. Dit maakt het volgens het Hof niet aannemelijk dat de man dacht dat zijn slachtoffer in de berm stond.

« | »