Brand in nieuwbouw van LOC aan de Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is gisteravond om tien voor elf gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Dierensteinweg. Drie voertuigen rukten met spoed uit.

Bouwplaats

Op het bouwterrein van het in aanbouw zijnde Lokaal Opleidingen Centrum (LOC) bleek in het gebouw brand te zijn uitgebroken. Het vuur was te zien vanaf de Dierensteinweg en kon zich via buizen over drie verdiepingen verspreiden. De brandweer had de brand snel geblust.

De politie was eveneens ter plaatse en onderzoekt de brand.

LOC: Onderwijs en sport

In het nieuwe gebouw zal de Focus Beroepsacademie zich gaan huisvesten. Het onderwijs wordt hierbij verzorgd door het Calvijn en Dalton Lyceum. Daarnaast wordt samengewerkt met ROC Da Vinci en het Albedacollege voor het aanbieden van MBO-onderwijs. De ingebruikname van het gebouw staat gepland voor de zomer van dit jaar.

Reactie wethouder onderwijs

Wethouder Jeroen Gebben (onderwijs) is geschrokken van de brand, maar kan nog niet vertellen of de bouw vertraging gaat oplopen: “We volgen de normale procedure; inventarisatie feiten, daarna trekken we conclusies.”

Update (maandag 19 jan): De wethouder laat weten dat de brandschade uiterst beperkt is gebleven en geen vertraging zal opleveren voor de verdere bouwwerkzaamheden.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »