Politieauto

Gisteravond heeft de politie grootschalige alcoholcontroles uitgevoerd in Barendrecht onder de naam “Barendrecht op slot”. Op vrijwel alle toegangswegen naar Barendrecht had de politie een controlepost opgezet. De locaties waren onder andere de Dierensteinweg, de Tuindersweg, Viaduct A15 (Eerste Barendrechtseweg) en bij de GROEN-Rotonde (Kilweg/Carnisserbaan).

De controles zijn gisteravond (Vrijdag 18 januari 2013) rond een uur of 10 opgestart en zijn tot in de nacht doorgegaan. Na het eerste uur bleken er al 2 mensen te zijn gepakt met een te hoog alcoholpercentage in hun bloed. Gedurende de actie zijn er in totaal 16 mensen gepakt die teveel alcohol ophadden en toch achter het stuur zaten. Bij 1 persoon is ook het rijbewijs direct ingevorderd.

Update 21/01/2013 12:45

De politie heeft inmiddels ook een persbericht gepubliceerd over deze controle.

Barendrecht – Politiemensen hebben vrijdagavond gedurende een aantal uren een alcoholcontrole gehouden in Barendrecht, onder de naam ‘Barendrecht op slot’.

De actie werden gehouden in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland en vond plaats op de Kilweg, het Vrijenburgerviaduct, de 1e Barendrechtseweg, de 3e Barendrechtseweg, de Boezemweg en de Veren Ambachtseweg.

In totaal werden 950 automobilisten aan een alcoholtest onderworpen en daarvan bleken er 18 alcohol te hebben genuttigd. 16 daarvan kregen een proces-verbaal en van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd.

« | »