Snelweg A29 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Veel weggebruikers die vandaag (Woensdag 15 oktober 2014) tijdens de avondspits gebruik moesten maken van het knooppunt Vaanplein of de A29 hebben hier flinke vertraging opgelopen. De oorzaak van de files waren twee ongelukken: een ongeluk op de A15 waarbij een vrachtwagen was betrokken ter hoogte van het Vaanplein en even later een ongeluk op de A29 bij Oud-Beijerland.

Ongeluk A15 Vaanplein

Even na drie uur vanmiddag (Woensdag 15 oktober 2014) vond er een groot ongeval plaats ter hoogte van het Vaanplein. Een vrachtwagen en vier personenauto’s waren betrokken bij het ongeval. Voor zover bekend zijn hierbij geen personen gewond geraakt. De weg is enige tijd volledig afgesloten geweest. Het gevolg hiervan was een file van ruim 13 kilometer tussen Europoort en knooppunt Vaanplein. Verkeer werd geadviseerd om te rijden via het noorden van Rotterdam.

Tijdens de afhandeling van het incident werden enkele rijbanen geleidelijk open gesteld. Om vier uur vanmiddag (Woensdag 15 oktober 2014) werden alle rijbanen weer vrijgegeven.

Ongeluk afrit A29

Bij de afrit van de A29 naar Oud-Beijerland vond rond vijf uur vanmiddag (Woensdag 15 oktober 2014) een ongeluk plaats. Door dit ongeval ontstond een file van bijna 7 kilometer tot aan het Vaanplein. De vertraging liep hier op tot zo’n drie kwartier. Dit gebeurde een uur nadat de weg bij het vorige ongeval op het Vaanplein was vrijgegeven. Om zes uur werd de A29 weer vrijgegeven.

« | »