Stadsbus en bedrijfsbus komen in botsing in bocht van Boerhaavelaan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Gistermiddag (Woensdag 6 augustus 2014) even voor zes uur zijn een stadsbus van de RET en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing gekomen op de Boerhaavelaan. Het ongeluk gebeurde in de bocht van de Boerhaavelaan, vlak na de bushalte Boerhaavelaan.

De bus kwam vanaf de Henry Dunantlaan en reed in de richting van de Dorpsstraat. Toen de bus de bocht in reed kwam vanaf de andere kant het bedrijfsbusje aangereden. De twee voertuigen konden elkaar niet meer ontwijken en raakte elkaar aan de voor- en zijkant. De bus raakte hierbij onder andere een zijspiegel kwijt. Het bedrijfsbusje liep flink wat meer schade op: boven het linker voorwiel was het busje helemaal ingedeukt.

Volgens een reiziger die in de stadsbus zat kwam het bedrijfsbusje met enige snelheid de bocht inrijden en voelden de reizigers in de bus een stevige klap bij de botsing. Niemand raakte gewond bij de aanrijding.

De politie is ter plaatse geweest om te helpen bij het afhandelen van de schade en het wegdek schoon te maken. Busreizigers van RET lijn 184 konden een kwartier later verder reizen met de volgende bus.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »