Scooter in vlammen op aan de Kerkweg bij de Bethelkerk, omwonenden hoorden harde knallen

BARENDRECHT – De brandweer is vannacht (Zaterdag 25 mei 2024) om 2:26 uur gealarmeerd voor een brand aan de Vlietweg/Kerkweg in Barendrecht. Hier bleek een scooter op het terrein naast de Bethelkerk om 02:22 uur in brand te zijn gestoken. Omwonenden hoorden in de 3-4 minuten voorafgaand aan de brand enkele harde knallen, vermoedelijk van vuurwerk.

Op camerabeelden van het incident is te zien hoe (in ieder geval) één persoon in de minuten voorafgaand aan de brand heen en weer loopt over de Kerkweg. Mogelijk werden er (brandbare) spullen van de éne kant van de weg naar de scooter aan de kant van de Bethelkerk gehaald. Er zijn daarna tussen 22:18 en 22:22 uur zo’n 4 harde knallen te horen, bij de laatste knal is vervolgens een vuurbol te zien als de scooter in brand gaat. Ook tijdens het uitbranden van de scooter zijn diverse explosies te horen, waardoor een omwonende in eerste instantie dacht schoten te horen. Op basis van de videobeelden lijkt het echter te gaan om knallen van de scooterbrand zelf.

Omwonenden maakten vannacht (Zaterdag 25 mei 2024) melding bij de politie dat er explosies te horen waren, waarop ook de politie met spoed ter plaatse komt. De brandweer heeft het vuur geblust, de scooter is volledig afgebrand. Hoewel de scooter vlak naast het (bij)gebouw van de Bethelkerk stond, lijkt het gebouw niet beschadigd te zijn geraakt. De scooter stond voor de ingang aan de Kerkweg van het bijgebouw van de Bethelkerk.

« | »