Open dag bij Modelvliegclub Europoort (Barendrecht)

BARENDRECHT – Modelvliegclub Europoort aan de Achterzeedijk in Barendrecht is slachtoffer geworden van een inbraak en diefstal. Tussen woensdag 10 april en vrijdag 12 april is er ingebroken in de opslagcontainer van de vereniging en is de volledige zonnepanelen installatie gestolen.

De inbraak vond plaats in dezelfde periode dat er ook werd ingebroken bij de Maasoever Spoorweg. De verenigingen liggen beide in de groene strook tussen de Oude Maas en de Achterzeedijk.

Ingebroken

Helaas zijn er mensen geweest die het nodig vonden om (…) bij ons op het model vliegveld in te breken en onze volledige zonnestroom installatie met 3 accu’s en gereedschappen te stelen uit onze onderhoud container inclusief de zonnepanelen die verankerd waren op het dak van de container. “, aldus de vereniging in een oproep om ze te steunen.

De vereniging is een online doneeractie gestart om te zorgen dat ze op de locatie weer stroom hebben: “Wij zijn een non profit vereniging en zoeken donateurs om ons te helpen om alles weer te herstellen zodat we weer stroom hebben op ons mooie vliegveld in Barendrecht. Inmiddels hebben we al een aangepast Container Lockbox geinstalleerd. Alle donaties zijn welkom om ons te helpen. Als beloning zullen wij jullie uitnodigen op onze jaarlijkse Barbecue op ons vliegveld mits de donatie minimaal 25 Euro is.

Inmiddels hebben 12 donateurs samen €700 opgehaald. Het doel is om €3.000 op te halen met de donatieactie.

Modelvliegclub Europoort

De Modelvliegclub Europoort (MVE) in Barendrecht is een gezellige vereniging, waarin de leden uit Barendrecht en verre omgeving elkaar met raad en daad bijstaan. Er komt heel wat bij kijken voordat een model veilig en deskundig gebouwd en ingesteld is en er mee gevlogen kan worden. Om de veiligheid te waarborgen moet een model voldoen aan veiligheidseisen en moet de vlieger over voldoende vaardigheden beschikken. De MVE kan je bij alle aspecten van deze mooie hobby bijstaan.

Artikelfoto: Archieffoto van een open dag bij Modelvliegclub Europoort (2015)

Onderstaand, foto’s van de vereniging van de inbraak:

« | »