Politieauto

BARENDRECHT – Zaterdagmiddag is een wedstrijd op het sportpark bij VV Smitshoek uit de hand gelopen. Rond 14:00 uur ‘s middags escaleerde de situatie tijdens de wedstrijd Smitshoek JO19-1 tegen Maense FC JO19-1 toen de scheidsrechter een rode kaart moest trekken, zo meldt een getuige van de incidenten die hierop volgde:

De jongens van van de voetbalclub Maense FC werden agressief nadat er een rode kaart werd getrokken, waarna ze de 16-jarige scheidsrechter een klap op het achterhoofd hebben gegeven.

Mishandelingen

Na het slaan van de scheidsrechter werd de wedstrijd stilgelegd. De situatie escaleerde echter verder toen de spelers terug moesten naar de kleedkamers, zo laat een getuige weten: “Een vrijwilliger van Smitshoek (een man van 65 jaar) is door het overgrote deel van het team (Maense FC) door frustratie van de wedstrijd door de gang geslingerd en geschopt en geslagen tegen hoofd – waarna de man verwond is geraakt aan het hoofd en lichtelijk in de war raakte. Hierna rende 4 van de jongens hard weg.

De politie kwam met meerdere wagens ter plaatse en nam 3 jongens mee. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat 2 jongens uit Rotterdam -beiden 17 jaar oud- uiteindelijk zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling(en). Ze moeten zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gedrag

Een dag voor de mishandelingen kondigde VV Smitshoek nog de campagne “Doe effe normaal aan. De campagne is erop gericht om te zorgen dat spelers, trainers en ouders zich gedragen op hen rond het voetbalveld en moet wangedrag de kop in drukken. VV Smitshoek: “Als bestuur, de commissie Normen & Waarden en de coördinatie jeugd van VV Smitshoek hebben we de campagne gelanceerd ‘Doe effe normaal’, waarin we als club over verantwoordelijkheid willen nemen om de negatieve tendens te stoppen” Er volgen binnenkort activiteiten om de campagne mee af te trappen.

« | »