Hennepkwekerij ontdekt in woning aan de Dorpsstraat

BARENDRECHT – De politie heeft vandaag (Dinsdag 30 januari 2024) in de Oude Dorpskern van Barendrecht een hennepkwekerij ontdekt. Aan de Dorpsstraat had de huurder van een woning een hennepkwekerij opgezet in de woning. Een gespecialiseerd bedrijf is sinds het middaguur bezig met de ontmanteling van de kwekerij.

Het zou gaan om een hennepkwekerij waar de plantjes nog klein waren, maar er wel veel elektra en ventilatoren in de woning waren aangebracht. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen (op locatie) verricht.

Volgens buurtbewoners is het al de tweede keer in korte tijd dat er een hennepkwekerij in de betreffende woning wordt aangetroffen. Bij de vorige huurder van de woning werd ook een hennepkwekerij ontdekt.

Tweede hennepkwekerij

Gisteren werd er ook al een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld in een woning in Barendrecht. De woning aan het Aalwater is vandaag (Dinsdag 30 januari 2024) voor een periode van 6 maanden gesloten door de burgemeester van Barendrecht: “Dit betekent dat de bewoner de komende zes maanden niet kan terugkeren naar de woning. Inmiddels is de woning afgesloten en verzegeld.

Artikelfoto: Ontmanteling van de hennepkwekerij, de materialen worden meegenomen door een gespecialiseerd bedrijf (de bestelbus van dit bedrijf stond voor een andere woning, niet de woning met de kwekerij)

« | »