Gewonden bij aanrijding op A15 bij Barendrecht, bestelbus op zijn kant op snelweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de A15 bij Barendrecht, ter hoogte van het Kooiwalbos, heeft vanmiddag (Vrijdag 6 oktober 2023) rond 13:00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden. Meerdere voertuigen kwamen met elkaar in botsing, een voertuig klapte tegen de vangrail en een bestelbus eindigde op zijn zijkant op de snelweg.

Vanwege de hulpverlening en de afhandeling van de schade is de A15 richting Ridderkerk uren lang afgesloten geweest, met een lange file op de A15/ring Rotterdam tot gevolg. Ook de rondwegen van Barendrecht liepen vol vanwege de vele automobilisten en vrachtwagens die moesten omrijden.

Aanrijding

Bij de aanrijding op de A15 zijn in ieder geval twee personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Twee ambulances zijn met spoed ter plaatse gekomen om de slachtoffers te behandelen en naar het ziekenhuis over te brengen. De brandweer werd eveneens met meerdere voertuigen gealarmeerd, maar aanrijdend naar het ongeval waren de slachtoffers al uit de voertuigen gehaald waardoor de inzet van de brandweer beperkt bleef tot hand en spandiensten.

Tijdens de afhandeling van het ongeval werden alle 3 de rijstroken van de hoofdrijbaan afgesloten. Verkeer achter het ongeval werd via een doorsteek naar de parallelbaan doorgeleid. Tegen 3 uur ‘s middags is de A15 weer geopend voor verkeer, maar bleef er nog lange tijd file staan op de rondweg van Rotterdam.

Ongeval A29 thv Kilweg

Tijdens de afhandeling van het incident en de files erna ontstond nog een ongeval met grote impact op de verkeersdoorstroming: Op de A29 richting Rotterdam kon verkeer thv de Kilweg maar over één rijstrook langs een ongeval met een personenauto en een vrachtwagen (3 rijstroken afgesloten voor verkeer vanuit de Heinenoordtunnel). Dit ongeval vond rond kwart voor vier plaats en de weg werd rond 17:00 uur weer volledig vrijgegeven.

Rond 17:00 uur namen de files op de rondweg van Barendrecht weer af.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »