Scooterrijder ernstig gewond bij aanrijding met tram op Voordijk

BARENDRECHT – [Foto’s] Een man is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt op de Voordijk in Barendrecht nadat hij op een scooter in botsing kwam met een tram. De scooterrijder kwam vanaf de centrumkant van Barendrecht en reed richting Smitshoek toen deze tegen een rijdende tram botste. Het betrof de laatste tram die van de avond (00:50 uur) vanuit Rotterdam naar Carnisselande. De tram kruist hier de Voordijk vanaf de Avenue Carré naar de Avenue Carnisse.

Politie, brandweer, ambulance en met Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse. Een aantal omstanders hebben eerste hulp geboden in afwachting van de hulpdiensten. De bestuurder van de scooter is ernstig gewond geraakt bij het ongeval. Hij is enige tijd behandeld terwijl hij op het spoor naast de tram lag en rond 01:20 uur op de brancard geplaatst en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie heeft ter plaatse nader onderzoek verricht naar het ongeval. De scooter kan als verloren worden beschouwd. Deze lag zwaar beschadigd tegen de zijkant van de betrokken tram. Gezien de schade aan de tram heeft de scooter de tram thv de schuine deel van de voorkant geraakt. Aan de voorzijde van de tram zelf was geen zichtbare schade.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »