Brand op balkon van woning aan de Mandolinehof

BARENDRECHT – De brandweer werd gisteravond (Zaterdag 3 juni 2023) even voor 21:00 uur met spoed gealarmeerd voor een melding van een gebouwbrand aan de Mandolinehof. Op het balkon van een woning was brand uitgebroken. De brand woedde in een hoekje en sloeg tegen de muur en een raam/deur van de woning. Niemand raakte gewond bij de brand.

Het vuur woedde op het balkon van een woning op de bovenste verdieping van het appartementencomplex. Het vuur werd snel heftiger door de harde wind op dat moment, vlammen sloegen hierdoor langs de gevel. Bewoners op balkons ernaast hebben zichzelf in veiligheid gebracht. Een zwarte rookwolk trok richting de Spinetstraat/Muziekplein.

Blussen

De brandweer kwam om 21:05 aan en heeft de brand vervolgens snel kunnen blussen. Met één straal water vanaf de grond kon het vuur op het balkon worden geblust, daarna is de brandweer de woning in gegaan. Ook naastgelegen woningen zijn gecontroleerd op eventueel overgeslagen vuur en rook(schade).

Voor de bewoner is Stichting Salvage ingeschakeld en ter plaatse gekomen. Deze stichting werkt namens de verzekeraars om eerste hulp te verlenen ná een brand met ernstige schade/impact op het leven in de woning (voorkomen dat er meer schade ontstaat, elders onderdak regelen, etc).
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »