Luchtfoto Heinenoordtunnel, Barendrecht (Foto: Rijkswaterstaat)

BARENDRECHT – De Heinenoordtunnel is rond 15:50 uur vanmiddag (Maandag 13 maart 2023) in beide richtingen afgesloten na een melding van een autobrand. Er zou sprake zijn van brand in een voertuig op de rijbaan vanaf Barendrecht richting Heinenoord thv de ingang van de tunnel.

Hoewel het erop lijkt dat de brand al uit is, is de tunnel wel gesloten. Er werd melding gemaakt van brand onder het voertuig.

Voor beide richtingen staan automobilisten voor gesloten slagbomen. Het verkeer vanuit Rotterdam staat inmiddels vanaf knooppunt Vaanplein stil in de file. Verkeer vanaf Rhoon staat op de A15 al vanaf Smitshoek stil.

Hulpdiensten zijn met spoed onderweg.

16:31 uur: Tunnel richting Rotterdam is ook weer open. Zou vooralsnog op 1 rijstrook gaan. Andere rijstroken moeten nog worden schoongemaakt.
16:29 uur
: Bergingsvoertuig is vertrokken met achterop de auto waar brand in was. Tunnel nog niet open richting Rotterdam.
16:15 uur
: De slagbomen vanuit Barendrecht richting Heinenoord zijn weer open, verkeer kan weer door de tunnel. Vanuit de Hoeksche Waard komt nog geen verkeer richting Barendrecht. Betreffende voertuig staat vermoedelijk toch in de andere tunnelbuis.
16:08 uur
: Slagbomen zijn nog gesloten. Het betreffende voertuig moet nog worden opgehaald door een bergingsbedrijf.
16:03 uur
: Brand is inderdaad uit. Brandweer niet meer nodig. Weg lijkt nog afgesloten op dit moment.

Updates volgen.





« | »