Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – De politie heeft gistermiddag (Dinsdag 10 januari 2023) in Barendrecht aan de Avenue Carré 14 minderjarige jongens aangehouden na een melding van een straatroof rond 14:25 uur aan de Vrijenburglaan. Daar werden twee jongens mishandeld en onder bedreiging van een mes beroofd van een e-step, mobiele telefoon en diverse andere zaken die ze op zak hadden. De politie onderzoekt het incident.

Rond 14:25 worden de twee slachtoffers, twee 15-jarige jongens uit Barendrecht en Rhoon, aangesproken door een groep jongeren. De toon slaat snel om en het tweetal wordt vastgehouden, bedreigd, geslagen en beroofd. Vervolgens gaat de groep jongeren ervandoor. De twee slachtoffers blijven geschrokken, maar gelukkig zonder zwaar letsel achter.

14 verdachten uit Rotterdam

De politie treft kort erna een groep jongeren aan de Avenue Carré aan. Zij voldoen aan het signalement en worden alle veertien aangehouden. De spullen die van de slachtoffers werden afgenomen, werden ook aangetroffen. Het gaat om veertien minderjarigen van 12 tot 17 jaar oud, waarvan er twaalf uit Rotterdam komen en twee uit Hoogvliet Rotterdam.

« | »