Vrouw gewond door aanrijding met auto tegen paal in wegdek Voordijk

BARENDRECHT – [Foto’s] Politie en ambulance zijn vanmiddag (Vrijdag 3 september 2021) om kwart voor één gealarmeerd voor een melding van een ongeval op de Dudokdreef. Bij de bushalte Dorpsstraat / Voordijk was een automobilist tegen de beweegbare paal in het wegdek aangereden.

Een buurtbewoner zag de auto vanaf de Boerhaavelaan/Hoefslag richting de kerk aan de Dudokdreef rijden. Ze minderde echter geen snelheid voor de beweegbare paal die hier bij de bushalte in het wegdek zit. Naast deze paal staan 2 rode stoplichten en waarschuwingsborden.

Door de klap is de bestuurster gewond geraakt en door ambulancepersoneel uit de auto geholpen. Ze is op de brancard geplaatst en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw was bijna op haar bestemming, ze was onderweg naar de kerk aan de Dudokdreef voor een trouwerij die daar op het punt van beginnen stond.

De voorzijde van de auto raakte ernstig beschadigd en lekte diverse vloeistoffen. Een berger is ter plaatse gekomen om het voertuig mee te nemen en de weg te reinigen. Door de klap is het paaltje iets naar beneden gezakt, de paal was voor het ongeval nog volledig omhoog. De gemeente is in kennis gesteld van de defecte paal in het wegdek. Buurt bus 603 van de RET moet tot de reparatie een stukje omrijden. Dit is momenteel nog de enige bus die gebruik maakt van deze halte.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »