Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – Een 32-jarige man uit Barendrecht zit momenteel vast op verdenking van de invoer van verdovende middelen (cocaïne). De politie viel in juli een woning binnen aan de Espenwede. De man werd hierbij aangehouden en een voertuig in beslag genomen. Het OM meldt dat hij officieel geen vaste woon of verblijfsplaats heeft.

Het OM is momenteel nog bezig met het onderzoek naar de invoer van de drugs, maar het voorarrest van de verdachte is inmiddels al wel 2 keer verlengd. In eerste instantie met 2 weken en begin augustus is het voorarrest met 90 dagen verlengd. In november wordt de verdachte in de rechtbank verwacht voor de eerste (pro forma) zitting.

Dezelfde man werd vorig jaar ook al verdacht van strafbare feiten. In juli 2020 viel de politie de woning aan de Espenwede ook al binnen. De verdenkingen waren toen ‘vuurwapenbezit en omkoping’. Het OM zegt op vragen hierover nog niet te kunnen melden of de huidige verdenkingen gerelateerd zijn aan de verdenkingen van vorig jaar (“Het onderzoek is nog gaande“). Het is niet bekend of er vorig jaar uiteindelijk een strafeis en/of veroordeling uit voort is gekomen (de man zat toen ook 90 dagen vast).

« | »