Politieauto

Deze avond hebben er twee ongevallen plaatsgevonden op de A29 rond de Heinenoordtunnel. De brandweer werd om 19:07 met spoed opgeroepen voor een melding ‘hulpverlening personen’. Dit eerste ongeval had plaatsgevonden aan de zuidkant van de Heinenoordtunnel, net buiten Barendrecht (hmp 14,6).

Bij dit ongeval ging het om een aanrijding tussen twee auto’s waarbij één persoon nog vast zat in een auto. De brandweer heeft het slachtoffer, een 21-jarige vrouw, uit de auto gehaald. Dit slachtoffer is met zwaar letsel met een spoedtransport afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Waarschijnlijk kreeg de auto van het slachtoffer pech en stond stil op de snelweg met vermoedelijk de alarmlichten aan. Een andere auto botste vol tegen de achterkant van het stilgevallen voertuig. Direct na de melding kwamen er hulpverleners naar de plek van het ongeval. Hieronder was een speciaal medisch team. Brandweerlieden haalden de linkerzijkant van de auto en vervolgens werd de 21-jarige vrouw uit het voertuig bevrijd.

Enkele minuten na dit ongeval, om 19:09, werd er ook een aanrijding met letsel gemeld aan de Barendrechtse kant van de Heinenoordtunnel (hmp 12,5). Dit ongeval omvatte een botsing waarbij 5 auto’s betrokken waren. Ondanks deze hoeveelheid auto’s is niemand met letsel afgevoerd. Wel is er veel schade gemeld aan de betrokken auto’s. De politie acht het waarschijnlijk dat dit ongeval het gevolg is van de filevorming door het voorgaande ongeval.

Vanwege de ongelukken is er in korte een file ontsaan op de A29. De weg is gedurende de hulpverlening volledig afgesloten geweest vanaf het Vaanplein in de richting Heinenoord. Er heeft hier maximaal 3 kilometer file gestaan omdat het verkeer al snel werd omgeleid. Voor de omleiding is de Kiltunnel tolvrij gemaakt totdat de A29 weer was vrijgegeven.

Update 23:30 (Bovenstaande artikel is ook geüpdatet met de laatste informatie)

De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht. Andere autobestuurders moeten het ongeval gezien hebben. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politiepersbericht: Aanrijding Heinenoordtunnel, getuigen gezocht

« | »