Politieauto's in Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdagavond is een 18-jarige man het slachtoffer geworden van een straatroof op het Havenspoorpad. Van het slachtoffer werd omstreeks 21:50 uur zijn scooter gestolen door 4 personen in de leeftijd van ongeveer 18-22 jaar. Dit gebeurde toen hij alleen was en op het stuk Havenspoorpad langs het Kooiwalbos reed (tussen de manage en het viaduct onder de A29 thv de Zolaweg in Rotterdam).

Update: Het slachtoffer is één keer op zijn hoofd geslagen (terwijl hij nog een helm op had). Naast zijn scooter is ook een iPhone, zijn helm en zijn jas gestolen.

De gestolen scooter betreft een Piaggio Zip SP scooter met het kenteken DDB-69-J. Kenmerken van de scooter: voorvork groen gespikkeld, roze/geel gekleurde stickers met ‘WH05DAT’ (linker en rechter voorzijde), gele stickers tussen de achter knipperlichten en een klein windscherm voorop.

Beroving

Op zaterdag 17 juli omstreeks 21:50 uur komen 4 jongens in de leeftijd van 18-22 jaar onder het viaduct over de A29 vandaag, zo meldt familie van het slachtoffer aan BarendrechtNU. De daders komen op twee scooters richting het slachtoffer: Een Gilera runner met rode kappen zonder kentekenplaat en een blauwe Piaggio Zip met een luidde lange uitlaat, grijze kap en ledlichten voor en achter.

Het slachtoffer is gedwongen zijn scooter af te geven. De groep is vervolgens gevlucht richting de manage in het Kooiwalbos, en via het bruggetje van het Kooiwalpad richting de Pascalweg in Rotterdam gevlucht.

Signalement

De politie heeft bevestigd dat ze de betreffende avond een melding van een straatroof hebben gehad op het Havenspoorpad. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het slachtoffer heeft dezelfde avond aangifte gedaan van de beroving. Het slachtoffer heeft van de 4 verdachten de volgende signalementen kunnen onthouden:

  • Verdachten: Alle 4 Antilliaans
  • Verdachte 1: 18-22 jaar, grijze broek, zwart shirt
  • Verdachte 2: Lichter van huidskleur, sproeten, vlassig sikje, grijs shirt, lichtblauwe korte broek
  • Verdachte 3: Sikje, kroeshaar in puntjes omhoog, blauw shirt
  • Verdachte 4: 18-22 jaar, zo’n 1.70 – 1.80m lang, sikje, kroezig haar en een zwart shirt met korte broek.

Mensen die rond het tijdstip en/of de betreffende locatie iets hebben gezien dat van belang kan zijn voor de opsporing van de verdachten, kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

« | »