Voor 10 miljoen euro aan cocaïne tussen lading bananen onderschept onderweg naar Barendrecht

BARENDRECHT – De Douane heeft gistermiddag (Vrijdag 16 juli 2021) diverse ladingen drugs ontdekt in de Rotterdamse Haven. Tussen een container geladen met bananen afkomstig uit Ecuador troffen medewerkers van de Douane 135 kilo cocaïne aan.

De bestemming van deze container was een bedrijf in Barendrecht, het bedrijf heeft volgens de Douane vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Vorige maand werd er ook al voor ruim 50 miljoen euro aan cocaine ontdekt in een lading bananen onderweg naar een bedrijf in Barendrecht.

Rotterdamse haven

Op dezelfde dag werd ook één van de grootste drugsvangsten ooit in de haven ontdekt: Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane dinsdag- op woensdagnacht een partij van 3001 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde is ruim 225 miljoen euro. De verdovende middelen zaten in dit geval verstopt in een container uit Ecuador en was geladen met vaten bananenpuree.

Daarnaast werd er gisteren (Vrijdag 16 juli 2021) 1408 kilo verstopte drugs aangetroffen in een container met ananassen uit Costa Rica (te zien op de foto bij dit artikel). Het fruit kwam door de Rotterdamse haven en had als bestemming een bedrijf in Duitsland.

« | »