Auto uitgebrand aan de Hertenburg

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vannacht (Maandag 11 januari 2021) rond 02:50 uur uitgerukt voor een melding van een autobrand aan de Vrijenburglaan. Ter hoogte van de kruising met de Hertenburg bleek een personenauto in een parkeervak volledig in brand te staan.

Naast een kleiner brandweervoertuig uit Rotterdam kwam ook de brandweer van Barendrecht met spoed met een tankautospuit ter plaatse. De personenauto is volledig uitgebrand. Minstens één andere auto is ook beschadigd geraakt door de brand.

De politie heeft de auto meegenomen voor nader onderzoek. De politie onderzoekt of er een verband is met een explosie kort voor de autobrand in Rotterdam-Zuid: “Vannacht rond 02.45 uur werden bewoners van de Kronenburg in Rotterdam-Zuid opgeschrikt door een krachtige explosie. Door de explosie op de Kronenburg in Rotterdam-Zuid liepen zeven woningen ruitschade op. Gelukkig raakte niemand gewond door de explosie en de getroffen bewoners hoefden hun huis niet te verlaten. De klap en schrik waren daarentegen wel enorm.

We onderzoeken of deze autobrand te maken heeft met de explosie. Camerabeelden laten zien dat voordat de auto in vlammen opging, er meerdere personen uit de auto kwamen. Uiteraard zijn we op zoek naar deze personen“, aldus de politie.

Foto’s via: Marinka en Ruud

« | »