Jaarwisseling Barendrecht: Politie zet lastige gasten uit Bastion hotel en vernieling bij kinderopvang Middeldijkerplein

BARENDRECHT – Voor zover het zich nu laat aanzien is de jaarwisseling in Barendrecht zonder noemenswaardige incidenten verlopen, aldus burgemeester van Belzen in een eerste reactie op het verloop van de jaarwisseling in Barendrecht.

Van Belzen: “Ondanks een aantal meldingen mag worden geconcludeerd dat het straatbeeld over de gehele nacht genomen rustig is geweest en de jaarwisseling in Barendrecht goed is verlopen.” Er is op geen enkele wijze fysiek geweld of ernstige agressie geconstateerd jegens hulpdiensten.

Vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling waren er weinig mensen op staat. Ook de jeugd hield zich rustig en was weinig te zien. Echter werd er toch nog veel vuurwerk afgestoken in het hele gebied. Dit was ook het landelijke beeld. Na de jaarwisseling bleef het straatbeeld rustig“, aldus de burgemeester.

De gemeente is vandaag (Vrijdag 1 januari 2021) alleen door de politie geinformeerd over incidenten in Barendrecht. Eventuele bijzonderheden bij brandweer- en ambulancemeldingen waren vandaag (Vrijdag 1 januari 2021) nog niet direct beschikbaar voor de gemeente.

Hotel

In de avond en nacht rond de jaarwisseling is de politie twee keer in actie gekomen voor een melding bij het Bastion hotel op bedrijventerrein Reijerwaard in Barendrecht. Het ging in beide gevallen om overlastgevende gasten. De politie heeft ter plaatse gasten uit het hotel verwijderd en van één persoon een fles lachgas afgenomen.

Middeldijkerplein

De politie ontving daarnaast een melding van een vernieling aan het Middeldijkerplein bij een kinderopvang naast de veiligheidspost. Van Belzen: “Daar was het hek open blijven staan en is een ruit vernield.

Evaluatie

In de komende periode gaat de gemeente Barendrecht de jaarwisselingsperiode met alle betrokkenen evalueren. Het duurt meestal een aantal maanden voordat alle schade aan gemeentelijke eigendommen is geïnventariseerd en de exacte kosten voor herstel/reparatie bekend zijn.

Burgemeester van Belzen: “Bekeken wordt dan ook of de maatregelen die voor de jaarwisseling zijn getroffen om schade te beperken tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Zie ook: Speeltoestel afgebrand op speelveld bij CBS de Ark

Artikelfoto: Politie en brandweer rond 21:00 uur oudejaarsavond ter plaatse bij een (loze) brandmelding bij woningen boven winkelcentrum Carnisse Veste

« | »